Grilované kuře s lilkem a cuketou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
68 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    U kuřete prořízneme prsní kost a rozdělíme ho na poloviny a rozložíme na plech.
  • 2
    Z hořčice, prolisovaného česneku, rajského protlaku, medu, oleje, másla, grilovacího koření, soli, cukru a pálivé papriky rozmícháme v misce marinádu, kterou potřeme rozporcované kuře. Necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce. Než ho budeme grilovat, necháme kuře půl hodiny na pokojové teplotě. Grilujeme tak, aby byla ze všech stran rovnoměrně propečená.
  • 3
    Brambory si předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak je nakrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cuketu a lilek omyjeme a pokrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na klínky. Potřeme zbytkem marinády a také grilujeme.
  • 4
    V misce si připravíme ochucený tvaroh: utřeme česnek a promícháme ho se solí, pepřem a nadrobno nasekaným koprem a vložíme k tvarohu a promísíme. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a lehce zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a zakapeme ještě olivovým olejem. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou šalotkou.
  • 5
    Ochucený tvaroh a rajčata servírujeme ke grilovanému kuřeti a zelenině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.