Grilované kuře s lilkem a cuketou
75 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- Na marinádu
- 2lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMed včelí
- 1mililitrOlej olivový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKoření grilovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Na ochucený tvaroh
- 20gramůKopr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůTvaroh jemný
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- Na přílohu
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyBrambory
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 1kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
68 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1U kuřete prořízneme prsní kost a rozdělíme ho na poloviny a rozložíme na plech.
- 2Z hořčice, prolisovaného česneku, rajského protlaku, medu, oleje, másla, grilovacího koření, soli, cukru a pálivé papriky rozmícháme v misce marinádu, kterou potřeme rozporcované kuře. Necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce. Než ho budeme grilovat, necháme kuře půl hodiny na pokojové teplotě. Grilujeme tak, aby byla ze všech stran rovnoměrně propečená.
- 3Brambory si předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak je nakrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cuketu a lilek omyjeme a pokrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na klínky. Potřeme zbytkem marinády a také grilujeme.
- 4V misce si připravíme ochucený tvaroh: utřeme česnek a promícháme ho se solí, pepřem a nadrobno nasekaným koprem a vložíme k tvarohu a promísíme. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a lehce zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a zakapeme ještě olivovým olejem. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou šalotkou.
- 5Ochucený tvaroh a rajčata servírujeme ke grilovanému kuřeti a zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.