Hamburger s bylinkami
30 min.
Ingredience
- 250gramůŽemle tuková
- 250gramůHovězí maso mleté
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžíceStrouhanka
- 4špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 3špetkyPaprika mletá sladká
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaKřen
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePažitka
- 1,5lžíceHořčice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.
- 2Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.