Houbové kloboučky plněné plísňovým sýrem a vlašskými ořechy
60 min.
Ingredience
- 15kusůHouby čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůOřechy vlašské
- 3lžícePetržel - nať
- 3lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusOkurka salátová
- 100mililitrůCréme fraiche
- 125gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme vysoké houby, kterým odřízneme nohy a se 3 kloboučky nasekáme najemno. Vsypeme na pánev, ve které jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje, přimícháme malou cibulku a stroužek česneku nasekané najemno a dusíme doměkka, asi 5-6 minut. Směs přesypeme do misky, přidáme celozrnnou strouhanku, nasekané vlašské ořechy, po 1,5 lžičce nasekané čerstvé petrželky a pažitky, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nadrobený sýr s modrou plísní, osolíme a opepříme.
- 2Zbytek houbových kloboučků rozložíme do velkého pekáče, naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným parmazánem, zakapeme zbylým olejem a pečeme 30-35 minut, jedenkrát podlijeme. Troubu jsme rozehřáli na 190°C.
- 3Drobné kostičky malé okurky, zbytek čerstvé petrželky a pažitky smícháme s créme fraîche a podáváme jako přílohu k zapečeným houbám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.