Hovězí karbanátky se sezamem

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
59 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní rýži podle návodu na obalu. Poté rýži a mrkev scedíme a necháme okapapt.
  • 2
    Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mleté hovězí maso vložíme do mísy, přidáme uvařenou mrkev, česnek, uvařenou rýži, vejce, sůl, pepř, římský kmín a najemno nasekanou pažitku.
  • 3
    Z masové směsi tvarujeme kuličky, které trochu rukou splácneme tak, aby z nich byly placičky. Placičky poté obalujeme v sezamových semínkách.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky smažíme. Po usmažení je vyjmeme, odložíme okapat na papírovou utěrku.
  • 5
    V misce smícháme bílý jogurt, harisu a najemno nasekanou petrželku. Karbanátky servírujeme na talíře a podáváme s jogurtovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.