Hovězí karbanátky se sezamem
50 min.

Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 150gramůRýže loupaná
- 1stroužekČesnek
- 750gramůHovězí maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžícePažitka
- 100gramůSezam - semena
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaHarissa pasta
- 3špetkySůl
- 1litrVoda pitná
- 125mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
59 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní rýži podle návodu na obalu. Poté rýži a mrkev scedíme a necháme okapapt.
- 2Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mleté hovězí maso vložíme do mísy, přidáme uvařenou mrkev, česnek, uvařenou rýži, vejce, sůl, pepř, římský kmín a najemno nasekanou pažitku.
- 3Z masové směsi tvarujeme kuličky, které trochu rukou splácneme tak, aby z nich byly placičky. Placičky poté obalujeme v sezamových semínkách.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky smažíme. Po usmažení je vyjmeme, odložíme okapat na papírovou utěrku.
- 5V misce smícháme bílý jogurt, harisu a najemno nasekanou petrželku. Karbanátky servírujeme na talíře a podáváme s jogurtovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.