Hovězí maso s olivami a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 130gramůFazolové lusky zelené
- 130gramůHrášek mražený
- 500gramůHovězí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOcet vinný červený
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyHořčice
- 1lžičkaCukr krupice
- 75gramůOlivy černé
- 1kusChilli paprička
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyRajčata
- 2litryVoda pitná
- 15mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy, dáme do hrnce s osolenou vodou, fazolky opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Chilli papričku pokrájíme na jemno, pažitku nasekáme.
- 2Vodu s bramborami uvedeme k varu, vaříme 15 minut, poté přidáme fazolky a hrášek, dovaříme do měkka. Směs slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na 15 ml rozpáleného oleje po dobu 4 minut z každé strany, osolíme, opepříme. Vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Zbylý olej, ocet hořčici, cukr a česnek smícháme dohromady. K bramborám s hráškem a fazolemi přimícháme chilli papričku, olivy, rajčata, petrželku a maso, servírujeme přelité připraveným dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.