Hovězí mleté maso po indicku
60 min.
Ingredience
- 5kusůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej česnekový
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKari koření
- 1lžícePažitka
- 200mililitrůVoda pitná
- 2kusyBrambory
- 160gramůKukuřice
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme.
- 2Na pánvi rozpálíme česnekový olej a šalotku, česnek a chilli papričky na něm orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, zázvor a osmažíme.
- 3Přidáme římský kmín, kari, najemno nasekanou pažitku, podlijeme 200 ml vody, přimícháme rajčatový protlak a dusíme.
- 4Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Kukuřici slijeme a necháme okapat. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni dusme asi 20 minut. Poté přidáme kukuřici, promícháme, osolíme, opepříme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.