Hovězí mleté maso po indicku

60 min.
Indie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme česnekový olej a šalotku, česnek a chilli papričky na něm orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, zázvor a osmažíme.
  • 3
    Přidáme římský kmín, kari, najemno nasekanou pažitku, podlijeme 200 ml vody, přimícháme rajčatový protlak a dusíme.
  • 4
    Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Kukuřici slijeme a necháme okapat. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni dusme asi 20 minut. Poté přidáme kukuřici, promícháme, osolíme, opepříme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.