Hovězí těftěly v rajské omáčce
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 2lžícePažitka
- 1kusCibule
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 50gramůStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 120gramůProtlak rajčatový
- 2kusyBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKečup
- 2lžícePetržel - nať
- 600gramůRýže dušená
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
49 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí přední maso umeleme, nadrobno nakrájíme pažitku a jednu cibuli. V míse smícháme mleté maso s cibulí a pažitkou, v mléce namočenou žemlí, podle potřeby zahustíme strouhankou, osolíme a opepříme, dobře prohněteme.
- 2Ze směsi uděláme kuličky (těftěly) o váze 20-30 g, obalíme je v hladké mouce a v kastrole na sádle je rychle ze všech stranách opečeme. Opečené těftěly zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, bobkový list, utřený česnek se solí a zakryté dusíme na mírném ohni 15-20 minut. Potom omáčku podle potřeby přisolíme a přidáme lžíci kečupu.
- 3Těftěly rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.