Hřbet jehněčí na bylinkách
60 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyJehněčí hřbet
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůKerblík
- 20gramůBazalka
- 20gramůEstragon
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1174 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
84 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyjeme a osušíme maso. Osolíme je a opepříme a povrch potřeme částí oleje. Přivážeme k masu rozmarýn a tymián.
- 2Omyjeme rajčata a pokrájíme je na čtvrtiny. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Cibuli s rajčaty rozložíme na hlubší plech, na který položíme rošt s jehněčím masem. Pečeme 20 minut.
- 3Očistíme žampiony a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem vložíme na hlubší pánev a přidáme žampiony. Podusíme na zbytku oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Bylinky, tedy petržel, kerblík, bazalku a estragon nasekáme nadrobno. Společně s parmezánem, žloutky a strouhankou přidáme k žampionům a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Osolíme ji a opepříme.
- 5Jehněčí hřbet vyjmeme, potřeme bylinkovou směsí a vrátíme zpět do pekáče. 10 minut zapékáme. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.
- 6K vypečené šťávě přilijeme víno a vývar. Povaříme a šťávu se zeleninou prolisujeme přes síto. Svaříme šťávu do zhoustnutí a servírujeme společně s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.