Indické kuřecí rizoto

90 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
76 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
  • 2
    Kuře očistíme, naporcujeme, vložíme do pekáče s jogurtem a vším kořením kromě kari, přilijeme citronovou šťávu, přidáme rozetřený česnek a sůl. Cibulku nasekáme, dozlatova orestujeme a větší část přidáme k masu. Pokryjeme připravenou rýží, pokapeme máslem z cibule a zalijeme mlékem s kari kořením.
  • 3
    Ve vyhřáté troubě dusíme cca 60 minut doměkka. Hotové rizoto posypeme zbytkem restované cibulky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.