Indické kuřecí rizoto
90 min.
Ingredience
- Maso
- 1kusKuře
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKari koření
- 1kusBobkový list
- 125gramůJogurt bílý
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKardamom
- Rýže
- 400gramůRýže loupaná
- 2kusyCibule
- 0,5kusHřebíček
- 0,5kusKardamom
- 1špetkaTabasco
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
76 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
- 2Kuře očistíme, naporcujeme, vložíme do pekáče s jogurtem a vším kořením kromě kari, přilijeme citronovou šťávu, přidáme rozetřený česnek a sůl. Cibulku nasekáme, dozlatova orestujeme a větší část přidáme k masu. Pokryjeme připravenou rýží, pokapeme máslem z cibule a zalijeme mlékem s kari kořením.
- 3Ve vyhřáté troubě dusíme cca 60 minut doměkka. Hotové rizoto posypeme zbytkem restované cibulky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.