Istrijský brodet
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1kilogramMořský ďas
- 3decilitryVíno bílé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 5kusůOlivy zelené
- 1kusCitrony
- 1lžíceKapary
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyČesnek
- 1lžíceBorůvky
- 5gramůPepř černý celý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořskou rybu vykucháme, očistíme, pořádně omyjeme a naporcujeme.
- 2Porce ryby osolíme, obalíme v mouce.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme rybu z každé strany dozlatova.
- 4Potom porce ryby vyjmeme z oleje, dáme je do čisté pánve a použitý olej přecedíme přes sítko a nalijeme ho do druhé, hlubší pánve.
- 5Na použitém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, který zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme víno, ocet, citronovou šťávu a zředíme trochou vody.
- 6Vše necháme několik minut povařit, odstavíme z plotny a přidáme borůvky, kapary, rozmarýn, rajčatový protlak a pepř.
- 7Důkladně promícháme a touto šťávou přelijeme porce ryby v pánvi a při mírné teplotě spolu povaříme 30 minut.
- 8Před dokončením vaření přidáme do šťávy olivy a drobně pokrájenou zelenou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.