Italská caponata

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme lilky a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, bylinky opláchneme a osušíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpálíme 5 lžic olivového oleje a orestujeme na něm nejprve lilek ze všech stran. Ochutíme solí a pepřem. Poté přidáme cibuli, česnek, celer a krátce osmahneme. Vmícháme na jemno nasekané bylinky. Rajčata nadrobno pokrájíme, smícháme s kapary a olivami. Přidáme do pánve a zakryté dusíme cca 20 minut. Vmícháme ocet, cukr, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na zbytku oleje osmahneme dozlatova piniová semínka. Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme opraženými semínky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.