Italská caponata
45 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceOlivy zelené
- 1lžíceKapary
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOříšky piniové
- 0,25hrstOregano čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5hrstBazalka
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme lilky a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, bylinky opláchneme a osušíme.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme 5 lžic olivového oleje a orestujeme na něm nejprve lilek ze všech stran. Ochutíme solí a pepřem. Poté přidáme cibuli, česnek, celer a krátce osmahneme. Vmícháme na jemno nasekané bylinky. Rajčata nadrobno pokrájíme, smícháme s kapary a olivami. Přidáme do pánve a zakryté dusíme cca 20 minut. Vmícháme ocet, cukr, osolíme a opepříme.
- 3Na zbytku oleje osmahneme dozlatova piniová semínka. Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme opraženými semínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.