Jáhlové opečenky s mrkví
50 min.
Ingredience
- 160gramůJáhly - loupané proso
- 270mililitrůVývar zeleninový
- 120gramůPórek
- 40gramůOřechy lískové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 8lžicSezam - semena
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůSýr sójový - Tofu
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jáhly zvolna vaříme ve 400 ml vroucí vody asi 5 minut, potom je necháme 15 minut stát. Přidáme 4 lžičky vývaru a 2 lžíce másla.
- 2Omytý pórek, sýr tofu a lískové oříšky nasekáme, smícháme s vejci, solí, pepřem a vařenými jáhlami. Necháme asi 10 minut odpočinout.
- 3Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme dalších 10 minut. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 4Z jahelné hmoty tvarujeme placičky, obalíme je ve směsi sezamových semínek a strouhanky a opečeme na zbylém másle.
- 5Placičky podáváme s připravenou dušenou mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.