Jehněčí guláš po turecku
85 min.
Ingredience
- 350gramůJehněčí maso
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusPaprika červená
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2kusyRajčata
- 1,5lžičkyProtlak rajčatový
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaŠalvěj sušená
- 0,5lžičkaKopr čerstvý
- 350gramůBrambory
- 6kusůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1044 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
66 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
21 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu.
- 2Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut.
- 3Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké.
- 4Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.