Jehněčí guláš po turecku

85 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1044 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
66 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
21 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu.
  • 2
    Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut.
  • 3
    Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké.
  • 4
    Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.