Jehněčí kotlety na pastinákovém pyré s ovíněnými brambory
75 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 6špetekSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 125gramůSmetana sladká 12%
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 4kusyPastinák
- 500mililitrůVoda pitná
- 400gramůJehněčí kotlety
- 0,75litrVíno červené
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce olivového oleje a za stálého míchání v něm opečeme brambory. Přidáme česnek, krátce opečeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bobkový list, hřebíčky, skořici, špetku soli a pepře a zakryté necháme při mírné teplotě 15 - 20 minut vařit. Vyndáme bobkový list a hřebíčky a dochutíme solí.
- 2Pastináky oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme v osolené vodě do změknutí a slijeme (1 šálek vody zachytíme a dáme stranou). Pastináky tyčovým mixérem umixujeme na pyré. K pyré přidáme smetanu, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Naředíme vodou slitou z pastináku.
- 3Opláchneme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Jehněčí kotlety krátce opláchneme studenou vodou a osušíme.
- 4V pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej a prudce v něm osmahneme kotlety (po každé straně stačí 2 - 3 minuty). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odpočívat.
- 5Na předehřáté talíře rozdělíme pastinákové pyré, na pyré dáme jehněčí kotlety, posypeme pažitkou a podáváme s brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.