Jehněčí kotlety na pastinákovém pyré s ovíněnými brambory

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce olivového oleje a za stálého míchání v něm opečeme brambory. Přidáme česnek, krátce opečeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bobkový list, hřebíčky, skořici, špetku soli a pepře a zakryté necháme při mírné teplotě 15 - 20 minut vařit. Vyndáme bobkový list a hřebíčky a dochutíme solí.
  • 2
    Pastináky oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme v osolené vodě do změknutí a slijeme (1 šálek vody zachytíme a dáme stranou). Pastináky tyčovým mixérem umixujeme na pyré. K pyré přidáme smetanu, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Naředíme vodou slitou z pastináku.
  • 3
    Opláchneme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Jehněčí kotlety krátce opláchneme studenou vodou a osušíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej a prudce v něm osmahneme kotlety (po každé straně stačí 2 - 3 minuty). Osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a krátce necháme odpočívat.
  • 5
    Na předehřáté talíře rozdělíme pastinákové pyré, na pyré dáme jehněčí kotlety, posypeme pažitkou a podáváme s brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.