Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím

60 min.
Česká republika

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran.
  • 2
    Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík. Ochutíme trochou soli, přimícháme strouhanku a v této směsi maso obalíme. Vložíme do trouby a necháme 10 minut při 180°C dojít.
  • 3
    V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, zalijeme smetanou a dusíme, dokud zelí nezhoustne.
  • 4
    Špenátové listy přebereme, otrháme, povadlé vyhodíme. Mrkev nakrájíme na malé špalíčky, V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou šalotku, osmahneme, přidáme listy špenátu, špalíčky mrkve, prolisovaný česnek, rychle orestujeme a odstavíme.
  • 5
    Na talíře upravíme kopečky kedlubnového zelí, doplníme masem a ozdobíme špenátem s mrkví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.