Jehněčí maso v bylinkové krustě s kedlubnovým zelím
60 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůEstragon
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůKerblík
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Kedlubnové zelí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 200gramůKedlubna
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- Špenát s karotkou
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí plec nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a osmažíme v oleji z obou stran.
- 2Do měkkého másla přimícháme nadrobno posekaný rozmarýn, tymián, estragon, šalvěj a kerblík. Ochutíme trochou soli, přimícháme strouhanku a v této směsi maso obalíme. Vložíme do trouby a necháme 10 minut při 180°C dojít.
- 3V rendlíku roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, zalijeme smetanou a dusíme, dokud zelí nezhoustne.
- 4Špenátové listy přebereme, otrháme, povadlé vyhodíme. Mrkev nakrájíme na malé špalíčky, V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou šalotku, osmahneme, přidáme listy špenátu, špalíčky mrkve, prolisovaný česnek, rychle orestujeme a odstavíme.
- 5Na talíře upravíme kopečky kedlubnového zelí, doplníme masem a ozdobíme špenátem s mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.