Jehněčí s fíkovým salátem
25 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí kýta
- Na marinádu
- Na salát
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do igelitového sáčku vložíme olivový olej, koriandr, sůl, pepř, rozmarýn a česnek, důkladně protřepeme. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do sáčku k marinovací směsi, promneme, aby se maso spojilo s marinovací směsí a uzavřeme sáček. Necháme 4 hodiny v chladnu uležet.
- 2Plátky potom rozložíme na gril a 10 minut opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme salát, omyjeme listy rokety, nakrájíme fíky, olivy, promícháme a zalijeme dresinkem z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.