Jezerní pstruh

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
69 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruha opláchneme a osušíme, odstraníme prsní ploutve. Rybu zevnitř opepříme, potřeme jednou lžičkou oleje, dovnitř vložíme 3 plátky citrónu, položíme na plát alobalu.
  • 2
    Koktejlová rajčata rozpůlíme, obložíme jimi rybu, přidáme plátky česneku, oliv a jednu lžíci kaparů. Posypeme kudrnatou petrželkou. Alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 200°C.
  • 3
    Na omáčku nasekáme petrželku, přidáme dvě lžíce kaparů, 80 ml oleje, ocet Balsamico a osm oliv. Vše rozmixujeme na jemno, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  • 4
    Rybu vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou a omáčkou. Jako příloha se hodí brambory, bageta nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.