Koláč s pórkem a oříšky
100 min.
Ingredience
- 100gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- Na formu
- Na náplň
- 1kilogramPórek
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200gramůSýr Ricotta
- 2lžíceSmetana kysaná
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžícePažitka
- 60gramůOříšky piniové
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2V míse utřeme měkký tvaroh s vejcem, 3 lžícemi olivového oleje a solí. Přidáme 180 g prosáté mouky (zbylou odložíme na posypání válu), v které jsme rozmíchali kypřicí prášek a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod fólií asi 45 minut odpočinout.
- 3V mezičase připravíme náplň. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké proužky a na rozehřátém másle s olejem osmažíme, až zesklovatí. Zaprášíme moukou, chvilku smažíme. Poté zalijeme mlékem. Chvíli povaříme, poté necháme vychladnout. Do vychladlého pórku přimícháme drobně posekané bylinky a ricottu, v níž jsme rozšlehali vejce, smetanu a polovinu piniových oříšků. Směs osolíme a okořeníme.
- 4Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenčí placku, kterou vyložíme formu. Na těsto naklademe pórkovou náplň, rovnoměrně posypeme zbylými piniovými oříšky a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut, až koláč zezlátne. Po upečení necháme koláč lehce zchladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.