Kopřivová polévka s řebříčkem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůKopřiva
- 30gramůŘebříček
- 6kusůBrambory
- 1400mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 70mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řebříček s vršky kopřiv nakrájíme nadrobno, očištěné brambory na kostičky, cibuli najemno. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, okořeníme saturejkou, ochutíme solí a pepřem. Vaříme 25 minut. Do polévky vmícháme smetanu a omastíme kouskem másla.
- 2Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.