Kopřivová polévka s vejcem
25 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
716 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme.
- 2Mladé kopřivy a pažitku posekáme, očištěné brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
- 3Do vývaru přisypeme mrkev, celer, petržel, brambory a povaříme 5 minut. Přidáme kopřivy s pažitkou, česnek a dovaříme. Minutu před koncem vaření v hrnku rozkvedláme 2 vejce a pomalu přilijeme do polévky, vidličkou ihned rozmícháváme.
- 4Polévku rozdělíme do talířů a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.