Kopřivová polévka s vejcem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
716 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme.
  • 2
    Mladé kopřivy a pažitku posekáme, očištěné brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
  • 3
    Do vývaru přisypeme mrkev, celer, petržel, brambory a povaříme 5 minut. Přidáme kopřivy s pažitkou, česnek a dovaříme. Minutu před koncem vaření v hrnku rozkvedláme 2 vejce a pomalu přilijeme do polévky, vidličkou ihned rozmícháváme.
  • 4
    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.