Králičí kousky na bylinkách

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykoštěné králičí filety nakrájíme podélně na kolečka a zlehka naklepeme. Vložíme do mísy a promícháme s bylinkami nasekanými najemno a 3 lžícemi oleje. (část rozmarýnu si odložíme). Zakryjeme fólií a necháme v lednici alespoň hodinu marinovat.
  • 2
    Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Lilek nakrájíme na kostičky, nasypeme do větší pánve, přidáme olivový olej, neoloupaný stroužek česneku a snítku rozmarýnu a cca 3min opékáme. Potom ochutíme solí, přidáme lžíci oleje, marinované maso a zprudka asi 2min orestujeme. Vmícháme rajče, podlijeme vínem a odstavíme.
  • 4
    Maso podáváme posypané pepřem a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.