Křepelčí bujon s masovými knedlíčky
135 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 2špetkyHřebíček mletý
- 4kusyJalovec
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůMrkev kořen
- 2špetkyNové koření mleté
- 4lžícePepř 4 barev
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno portské
- 7decilitrůVoda pitná
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrVíno madeira
- 200gramůBažantí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceHusí sádlo
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2centilitryHruškovice
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1111 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
43 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá bažantí prsa velmi jemně pokrájíme, popřípadě umeleme na masovém strojku, ale nahrubo.
- 2Maso v misce vymícháme s celým vejcem, husím sádlem, strouhankou, omytou a drobně pokrájenou petrželkou, 2 špetkami solí a pepřem. Masovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé tužší knedlíčky (když namáčíme prsty do studené vody, tak se na ně maso nelepí).
- 3Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
- 4V hrnci přivedeme k varu křepelčí bujon, vložíme do něj masové knedlíčky, přimícháme 2 cl hruškovice a vaříme přibližně 4-7 minut.
- 5Knedlíčky by měly vyplavat na povrch polévky.
- 6Dochutíme solí, pepřem, přimícháme pažitku a podáváme.
- 7Křepelčí studený bujon [29586]:
- 8Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 9Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 10Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 11Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 12Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.