Krevetová paštika
40 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůStrouhanka
- 8kusůOlivy černé
- 50gramůMandle
- 1decilitrCitronová šťáva
- 2hrstiPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé krevety uvaříme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme doměkka důkladně očištěné čerstvé krevety. Pak je dáme do mixéru, přidáme olivy, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, strouhanku, mandle a citronovu šťávu, podle chuti zázvor, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně rozmixujeme dohladka a dáme na servírovací talířky, kde paštiku podle fantazie vytvarujeme do kostiček, bochánků...
- 3Ozdobíme olivami a celými uvařenými krevetami a dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.