Kuře na bylinkách
90 min.
Ingredience
- 5stroužkůČesnek
- 1kusPórek
- 300gramůPetržel kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 400gramůMrkev kořen
- 1špetkaAnýz mletý
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 1hrstPetržel - nať
- 0,25hrstRozmarýn čerstvý
- 0,25hrstŠalvěj čerstvá
- 0,25hrstTymián čerstvý
- 0,25hrstOregano čerstvé
- 0,25hrstMajoránka
- 0,25hrstFenykl čerstvý
- 0,25lžičkaPepř černý celý
- 800gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu omyjeme, pórek, mrkev a celer nakrájíme na plátky přibližně centimetr. Bylinky řádně propláchneme, vodu vytřeseme, lístky otrháme a jemně nasekáme. Kuře opláchneme, celé posypeme nahrubo umletým pepřem a polovinou bylinek (druhou polovinu bylinek uchováme v uzavřené nádobě). Konce křídel založíme pod trup, nohy svážeme nití (tzv. drezírování).
- 2Připravenou zeleninu zlehka promícháme, vložíme do sáčku na pečení, přidáme kuře, zalijeme vínem a sáček pečlivě uzavřeme. Položíme na studený plech, sáček na několika místech propíchneme a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a kuřecí maso, připravované v páře, uvolňované ze zeleniny i vína je mimořádně chutné. Pečeme 75 minut.
- 3Upečené kuře položíme na větší mísu, sáček roztřihneme, kuře opatrně vyjmeme, naporcujeme, posypeme bylinkami, které jsme dali stranou, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.