Kuře na bylinkách

90 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu omyjeme, pórek, mrkev a celer nakrájíme na plátky přibližně centimetr. Bylinky řádně propláchneme, vodu vytřeseme, lístky otrháme a jemně nasekáme. Kuře opláchneme, celé posypeme nahrubo umletým pepřem a polovinou bylinek (druhou polovinu bylinek uchováme v uzavřené nádobě). Konce křídel založíme pod trup, nohy svážeme nití (tzv. drezírování).
  • 2
    Připravenou zeleninu zlehka promícháme, vložíme do sáčku na pečení, přidáme kuře, zalijeme vínem a sáček pečlivě uzavřeme. Položíme na studený plech, sáček na několika místech propíchneme a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a kuřecí maso, připravované v páře, uvolňované ze zeleniny i vína je mimořádně chutné. Pečeme 75 minut.
  • 3
    Upečené kuře položíme na větší mísu, sáček roztřihneme, kuře opatrně vyjmeme, naporcujeme, posypeme bylinkami, které jsme dali stranou, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.