Kuře na lovecký způsob
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 120gramůHouby čerstvé
- 1200gramůKuře
- 140mililitrůVíno portské
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaOregano sušené
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 450gramůRajčata
- 60gramůOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 140mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej, přidáme houby (větší pokrájíme) a smažíme asi 1 - 2 minuty.
- 2Vyjmeme, na zbytku výpeku osmahneme porce kuřete, může být i bez kůže, přendáme do zapékací mísy.
- 3Česnek a cibuli nasekáme na jemno a smažíme ve výpeku do změknutí, ne však do hněda. Přilijeme vermut, ocet a vaříme, až se polovina tekutiny vypaří.
- 4Přilijeme vývar, rajčata, oregáno, rozmarýn, sůl a pepř. Sterilovaná rajčata rozmačkáme a omáčku přivedeme k varu, vaříme 2 minuty.
- 5Nalijeme na kuře a pečeme asi 1 hodinu na 180°C.
- 6Na posledních 5 minut pečení přidáme houby a olivy bez pecek. Před podáváním vyndáme rozmarýn a posypeme nasekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.