Kuře pečené na bramborách

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.