Kuře pečené na bramborách
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí stehna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůHořčice
- 6stroužkůČesnek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyEstragon
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 500gramůBrambory
- 180gramůMrkev kořen
- 6gramůPetržel - nať
- 5gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou.
- 2Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.