Kuře s bramborami a mrkví

85 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna naložíme do marinády z hořčice, másla, vína, lístků tymiánu a rozmarýnu. Dvě hodiny marinujeme, minimálně.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme brambory.
  • 3
    Z marinády vyndáme maso a v pekáči smícháme s bramborami, mrkví na plátky, česnekem neloupaným, rozděleným na stroužky, citrónovou šťávou a solí.
  • 4
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20 minut, přidáme maso a pečeme ještě 45 minut, dozlatova.
  • 5
    Podáváme s petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.