Kuře s bramborami a mrkví
85 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceHořčice
- 4kusyKuřecí stehna
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžičkyTymián sušený
- 500gramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna naložíme do marinády z hořčice, másla, vína, lístků tymiánu a rozmarýnu. Dvě hodiny marinujeme, minimálně.
- 2Oloupeme a nakrájíme brambory.
- 3Z marinády vyndáme maso a v pekáči smícháme s bramborami, mrkví na plátky, česnekem neloupaným, rozděleným na stroužky, citrónovou šťávou a solí.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20 minut, přidáme maso a pečeme ještě 45 minut, dozlatova.
- 5Podáváme s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.