Kuřecí nudličky s paprikou a ementálem
45 min.

Ingredience
- 50gramůMandle
- 2lžíceOlej česnekový
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyPaprika žlutá
- 1stroužekČesnek
- 250gramůKuřecí prsa
- 70gramůOlivy černé
- 30mililitrůJogurt bílý
- 30mililitrůVývar drůbeží
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi opražíme nasekané mandle a poté je odložíme stranou.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a na nudličky nakrájená krůtí prsa na něm orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájenou jarní cibulku a očištěné a na proužky nakrájené papriky a restujeme na mírném ohni ještě asi 10 minut.
- 3Poté přimícháme na kolečka nakrájený česnek, opražené mandle a olivy. Vše důkladně promícháme.
- 4Bílý jogurt rozšleháme v misce s drůbežím vývarem, vejce a tabascem a nalijeme do pánve k masu. Opět vše promícháme.
- 5Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem a mícháme, dokud se sýr nezačne rozpouštět.
- 6Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.