Letní grilované kuřecí se salátem
30 min.
Ingredience
- 80gramůAnglická slanina
- 30gramůBorůvky
- 4lžíceSýr Feta
- 4lžíceBazalka
- 1kusSalát ledový
- 2kusyKukuřice
- 1kusAvokádo
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceDijonská hořčice
- 30mililitrůOcet jablečný
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 75mililitrůKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na čtyři silnější plátky, poté na kostičky. Nasucho ji opečeme v pánvi a dáme stranou vychladit. Dvě lžičky výpeku ze slaniny si dejte stranou.
- 2Kuřecí prsa osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a tymiánem, posypeme oreganem. Smažíme je na výpeku ze slaniny dozlatova. Po vychlazení nakrájíme na kostičky.
- 3Připravíme si vinaigrette: nasekané stroužky česneku smícháme s dijonskou hořčicí, octem, citronovou šťávou, medem, chilli vločkami, solí a pepřem a postupně zašleháme olivový olej.
- 4Ve velké mísy si přichystáme salát: Ledový salát natrháme na kousky a dáme ho na dno mísy. Přidáme kuřecí maso, borůvky, rozdrobenou fetu, nasekanou bazalku, slaninu, avokádo nakrájené na kostičky a zrníčka z kukuřice.
- 5Těsně před podáváním zalijeme vinaigrette.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 9. 8. 2018
Letní grilované kuřecí se salátem
Avokádo jsem si oblíbila teprve nedávno a tak hledám stále nové způsoby, jak ho využít. A tenhle je skvělý!