Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení.
  • 2
    V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem.
  • 3
    Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky.
  • 4
    Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.