Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem
25 min.
Ingredience
- 50gramůOlivy zelené
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 200gramůMandle
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení.
- 2V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem.
- 3Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky.
- 4Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.