Marinovaná mozzarella s rajčaty
20 min.
Ingredience
- 130gramůMozzarella
- 1kusCibule červená
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaOregano čerstvé
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaMajoránka čerstvá
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaPažitka
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Omyjeme bylinky a po okapání je nasekáme najemno. Obložíme lístky bazalky.
- 2Olivový olej, bazalkový ocet smícháme spolu s citronovou šťávou, okořeníme pepřem, bylinkami, česnekem, cibulí, osolíme. Přidáme tekuté sladidlo dle chuti. Touto směsí polijeme plátky mozzarelly.
- 34 hodiny necháme odkryté v pokojové teplotě.
- 4Chvíli před podáváním omyjeme dvě velká, masitá rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky. Plátky rajčat podáváme společně s mozzarellou rozložená do vějířku, pokapaná marinádou a dozdobená lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.