Marinovaná vepřová panenka s houbami a gratinovanými brambory

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1022 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
85 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky drobně nasekáme a promícháme s třemi lžícemi oleje. Směsí potřeme vepřovou panenku a pod fólií necháme přes noc marinovat.
  • 2
    Druhý den oloupeme syrové brambory, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a smetanu. Směs vlijeme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 130°C pečeme zhruba 70 minut.
  • 3
    Marinovanou panenku osolíme a zprudka osmažíme na zbylém oleji, až maso zezlátne. Maso přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 80°C necháme 15 minut zatáhnout.
  • 4
    V mezičase nakrájíme očištěné houby, šalotku, osolíme, opepříme a podusíme na másle. Zhruba dvě třetiny směsi odebereme a držíme na teple. Do zbylé směsi vlijeme smetanu a za občasného míchání vaříme, až se smetana zredukuje na polovinu. Poté smetanovou směs rozmixujeme dohladka.
  • 5
    Maso servírujeme nakrájené na plátky s přílohou gratinovaných brambor, které úhledně naporcujeme, a přelité smetanovou houbovou omáčkou a přidáme podušené houby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.