Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 250gramůRýže loupaná
- 100gramůPórek
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePomerančová šťáva
- 0,5lžíceKari koření
- Na vývar
- 750mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a necháme v přikryté misce marinovat.
- 2Ve vodě 10 minut vaříme zeleninový bujón. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme.
- 3Na 1 lžíci másla lehce osmažíme syrovou rýži, přelijeme 0,5 l zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut.
- 4Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran i s marinádou. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme pórek a osmažíme. Pórek zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Poté do šťávy vmícháme pomerančovou šťávu, kari a ocet.
- 5Do udušené rýže vmícháme petrželovou nať a pažitku.
- 6Kotlety servírujeme s kopečky rýže a přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.