Masové kuličky v rozmarýnové omáčce
80 min.
Ingredience
- Masové kuličky
- 500gramůHovězí maso mleté
- 75gramůStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 3decilitryOlej olivový
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaMáta
- 1lžíceSirup Monin - granátové jablko
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- omáčka
- 3decilitryVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
93 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté mladé hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu nasekanou cibuli, kterou jsme zpěnili na másle, 1 dl vody, 1 lžičku octa, 1 lžíci sirupu Monin, vejce, sůl, pepř, oregáno, drobně nakrájenou petržel, mátu a strouhanku.
- 2Důkladně vše promícháme a dáme na 1 hodinu odležet do chladničky.
- 3Po hodině z masa vytvarujeme v dlani kuličky, které obalíme v mouce a usmažíme je na rozpáleném olivovém oleji.
- 4Olej nevyléváme, ale scedíme jej a použijeme k přípravě omáčky.
- 5Scezený olej zahřejeme, přisypeme mouku, promícháme a připravíme světle hnědou jíšku.
- 6K jíšce přilijeme 3 dl vody, 1 dl suchého bílého vína, přidáme 1 lžičku rozmarýnu, rajský protlak, česnek pokrájený na tenké plátky, sůl, pepř a bobkový list.
- 7Omáčku vaříme 1/4 hodiny a průběžně ji promícháme.
- 8Masové kuličky poklademe do hlubokých talířů a přelijeme je omáčkou.
- 9Servírujeme teplé i studené.
- 12
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.