Masové kuličky v rozmarýnové omáčce

80 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
93 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté mladé hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu nasekanou cibuli, kterou jsme zpěnili na másle, 1 dl vody, 1 lžičku octa, 1 lžíci sirupu Monin, vejce, sůl, pepř, oregáno, drobně nakrájenou petržel, mátu a strouhanku.
  • 2
    Důkladně vše promícháme a dáme na 1 hodinu odležet do chladničky.
  • 3
    Po hodině z masa vytvarujeme v dlani kuličky, které obalíme v mouce a usmažíme je na rozpáleném olivovém oleji.
  • 4
    Olej nevyléváme, ale scedíme jej a použijeme k přípravě omáčky.
  • 5
    Scezený olej zahřejeme, přisypeme mouku, promícháme a připravíme světle hnědou jíšku.
  • 6
    K jíšce přilijeme 3 dl vody, 1 dl suchého bílého vína, přidáme 1 lžičku rozmarýnu, rajský protlak, česnek pokrájený na tenké plátky, sůl, pepř a bobkový list.
  • 7
    Omáčku vaříme 1/4 hodiny a průběžně ji promícháme.
  • 8
    Masové kuličky poklademe do hlubokých talířů a přelijeme je omáčkou.
  • 9
    Servírujeme teplé i studené.
  • 12

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.