Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám
40 min.
Ingredience
- 1000gramůCuketa
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůPetržel - nať
- 150gramůSýr Feta
- 10gramůStrouhanka
- 500gramůRajčata
- 30gramůMáta
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůCukr krupice
- 20mililitrůOcet vinný
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 10gramůBazalka
- 60gramůCibule
- 60gramůOříšky piniové
- 200gramůSýr smetanový 65%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cukety omyjeme, každou po délce rozkrájíme na osm tenkých plátků. Krajové části nakrájíme na velmi jemné kostičky. Plátky cukety rychle opečeme po obou stranách na oleji. Ochutíme solí a pepřem. Piniová jádra opražíme na suché pánvi. Dvě třetiny nasekáme nahrubo, smícháme s bylinkami, šalotkou, česnekem, sýrem a strouhankou a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Okořeníme. Položíme na sebe vždy plátek zelené a žluté cukety, potřeme je náplní, svineme a ovážeme kuchyňskou nití. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na 3 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mátu a vývar a necháme vařit 10 minut. Potom protlačíme sítem. Přidáme kostičky cukety, rajčata a zbývající piniová jádra a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme cukrem a octovou esencí. Rolky v omáčce prohříváme 5 minut a podáváme posypané šalvějí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.