Mleté srnčí maso s nudlemi
80 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůSrnčí mleté maso
- 30mililitrůOlej olivový
- 70gramůCeler řapíkatý
- 180gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyŠalvěj čerstvá
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 250mililitrůVíno červené
- 250gramůNudle široké
- 2kusyNektarinka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.
- 2Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.