Mořská směs na grilu
145 min.
Ingredience
- Na krevety
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůPetržel - nať
- 20gramůOregano sušené
- 2mililitryOlej olivový
- 2špetkySůl
- 0,5kusCitrony
- Na okouníka mořského
- 400gramůOkouník mořský
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůBazalka
- 2kusyŠalotka
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5kusCitrony
- Na sradinky
- 12kusůSardinka obecná
- 2stroužkyČesnek
- 2mililitryOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTymián čerstvý
- 0,5kusFeferony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
761 mg
Postup přípravy
- 1Vykucháme sardinky, opláchneme je a osušíme.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, také očištěnou feferonku posekáme nadrobno. Česnek s feferonkou vmícháme do oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou zalijeme sardinky a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Přitom ryby několikrát otočíme.
- 3Opláchneme a osušíme krevety. Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Nadrobno posekáme také petržel a oregano, přidáme olej, sůl a citronovou šťávu. Marinádou přelijeme krevety a necháme 30 minut v chladu marinovat.
- 4Mořského okouníka opláchneme a osušíme a rozkrojíme na 4 stejné kusy. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupeme šalotky a nasekáme na kostičky, bazalku posekáme najemno. Také rajčata pokrájíme na kostičky. Promícháme. Větší kusy alobalu potřeme zlehka olejem a na každý položíme okouníka. Obložíme ho směsí rajčat a cibule a zabalíme do alobalu.
- 5Připravíme si gril. Sardinky opékáme po každé straně 5 minut. Krevety opékáme 4 minuty na každé straně. Okouníka v alobalu 7 minut. Pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.