Mrkvová polévka s ricottou
32 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůBrambory
- 1kusPetržel kořen
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 2plátkyChléb celozrnný žitný
- 100gramůSýr Ricotta
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1špetkaKari koření
- 300gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, brambory a petržel omyjeme. Společně s cibulí oloupeme a vše nakrájíme na kostky. Rozehřejeme v hrnci máslo a zeleninu na něm podusíme. Zalijeme vývarem a vaříme 15-20 minut.
- 2Potom zeleninu rozmixujeme. Ochutíme polévku kari kořením, octem, solí a pepřem. Omyjeme koriandr a rozdrobíme chléb. Polévku podáváme posypanou rozdrobeným chlebem, čerstvým koriandrem a ricottou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.