Mušlová omáčka s chobotnicí
70 min.
Ingredience
- 500gramůChobotnice
- 60gramůHrozinky
- 5gramůČaj černý
- 60gramůRajčata
- 130gramůSýr Ricotta
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůPaprika červená
- 80gramůMušle v nálevu
- 50gramůOříšky piniové
- 40gramůOregano čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Chobotnici omyjeme, zevnitř i zvenku osušíme. Hrozinky namočíme do uvařeného čaje. Piniová jádra lehce opražíme na suché pánvi a nasekáme nahrubo. Z rajčete vykrojíme stopku, nařízneme je do kříže, ponoříme na okamžik do vařící vody. Pak je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme ricottu, žloutky, strouhanku, trochu petrželky, piniová jádra a okapané hrozinky, přidáme sůl a pepř. Hmotou naplníme chobotnici, uzavřeme ji párátky, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. V horkém olivovém oleji pak chobotnici ze všech stran opečeme.
- 2Mezitím rozčtvrtíme papriky, přidáme je k masu a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut doměkka. Během pečení přeléváme trochou vody. Krátce před dohotovením přidáme mušle a prohřejeme je. Chobotnici naservírujeme na kousky papriky a přelijeme mušlovou omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.