Noky s mořským jazykem
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMořský jazyk
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůKerblík
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusČesnek
- 50gramůPažitka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme noky. Omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, osolíme a vaříme, dokud nejsou měkké. Omyjeme plátky z mořského jazyka a osušíme. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme, osušíme a nasekáme.
- 2Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a česnek tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme plátky z mořského jazyka, po obou stranách osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a necháme prudce vyvařit. Rybí maso vyjmeme, jemně nasekáme a necháme vychladnout. Scedíme brambory, oloupeme a protlačíme sítem.
- 3Na vál prosijeme mouku, doprostřed vložíme propasírované brambory a necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekané rybí maso a osolíme. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále tvoříme válečky o průměru 1,5 cm. Pokrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm a takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškeré těsto. Hotové noky klademe na vál. Nesmí se navzájem dotýkat.
- 4Připravíme bylinkové máslo. Opereme petrželku, pažitku a kerblík. Jemně osušíme a nasekáme. V míse rozetřeme máslo pokojové teploty s aromatickými bylinkami. V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a noky dáme vařit. Když vyplavou na povrch, vyndáváme je a promícháme s bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.