Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyOlihně
- 1kilogramRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 125mililitrůVíno bílé
- 1šálekStrouhanka
- 120gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceRozmarýn sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMandle
- 1lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibulky si zvlášť nasekáme, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.
- 2Na 40 ml oleje smažíme 3 minuty cibulku a pak mimo plamen přimícháme i česnek, strouhanku, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Olihně naplníme připravenou nádivkou, na konci je zajistíme párátky. Rajčata položíme na 30 sekund do vodní lázně, zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
- 3Olihně na oleji osmažíme z obou stran a pak je vyjmeme. Do pánve dáme cibuli a po 3 minutách vložíme i rajčata, cukr, víno a vaříme vše do zhoustnutí. Potom tam vrátíme i olihně, přidáme rozmarýn a 30 minut povaříme.
- 4Pokrm před podáváním posypeme bazalkou, mandlemi a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.