Olihně s olivovou náplní
60 min.
Ingredience
- 600gramůOlihně
- 50mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůStrouhanka
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 90mililitrůRajčatová šťáva
- 80gramůOlivy černé
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyPepř cayenský
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusCitron
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme.
- 2Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme.
- 3Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem.
- 4Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme
- 5a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.