Olihně s olivovou náplní

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme.
  • 2
    Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme.
  • 3
    Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem.
  • 4
    Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme
  • 5
    a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.