Paella s králičím masem
70 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 200gramůVepřová plec
- 100gramůJátra drůbeží
- 250gramůRýže loupaná
- 60gramůOlej olivový
- 350gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůRajčata
- 40gramůFeferony
- 300mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar slepičí
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 15gramůEstragon
- 15gramůYzop
- 1špetkaŠafrán
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 40gramůPetržel - nať
- 12gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Králičí a vepřové maso nakrájíme na kostky, drůbeží játra na silnější nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přisypeme králičí a vepřové maso, česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata, feferonku a orestujeme. Přisypeme rýži, osmažíme, podlijeme vínem, promícháme, zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 15 minut. Osolíme, podle chuti opepříme, přimícháme játra, špetku šafránu, yzop, estragon, šalvěj a podusíme 10 minut.
- 3Nakonec vmícháme scezený hrášek, posekanou petrželku, promícháme, prohřejeme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.