Pansotti s omáčkou a sýrem

68 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6813 kcal
Bílkoviny
572 g
Tuky
449 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jako první připravíme omáčku a nádivku. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a petržel, oregano, utřený česnek a vejce. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Jádra vlašských ořechů, česnek a olej vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přilijeme až 125 ml vody, aby byla omáčka řidší. Směs přendáme do mísy a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.
  • 3
    Těsto připravíme smícháním surovin a vypracováním. Poté těsto rozválíme na délku 50 cm. Vyřízneme si 10 čtverců a do každého z nich umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme vody, poté čtverec přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje stlačíme k sobě.
  • 4
    Pansotti rozložíme na utěrku, lehce poprášíme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbytkem těsta.
  • 5
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut. Mezitím prohřejeme omáčku a vlijeme do mísy s naběračkou vody, ve které se vaří těstoviny. V pánvi necháme rozehřát máslo.
  • 6
    Uvařené Pansotti smícháme s ořechovou omáčkou. Pokapeme horkým máslem a promícháme. Můžeme servírovat posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.