Pečené brambory s parmazánem

105 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme a mícháme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě klademe vrstvu brambor na plátky, tence nakrájeného celeru a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory.
  • 3
    Promícháme smetanu, mléko, sýr ricotta, rozmarýnu, papriku a sůl a pepř podle chuti. Nalijeme na zeleninu.
  • 4
    Smícháme strouhanku se strouhaným parmezánem a pak směsí posypeme bramborovou vrstvu.
  • 5
    Zapečeme 90 minut v troubě rozehřáté na 180 °C, až brambory a celer změknou a povrch zezlátne.
  • 6
    Podáváme horké, posypané parmezánen a ozdobené snítkami rozmarýny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.