Pečené brambory s parmazánem
105 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 350gramůCeler bulvový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 102gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůMléko polotučné
- 250gramůSýr Ricotta
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 35gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme a mícháme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě klademe vrstvu brambor na plátky, tence nakrájeného celeru a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory.
- 3Promícháme smetanu, mléko, sýr ricotta, rozmarýnu, papriku a sůl a pepř podle chuti. Nalijeme na zeleninu.
- 4Smícháme strouhanku se strouhaným parmezánem a pak směsí posypeme bramborovou vrstvu.
- 5Zapečeme 90 minut v troubě rozehřáté na 180 °C, až brambory a celer změknou a povrch zezlátne.
- 6Podáváme horké, posypané parmezánen a ozdobené snítkami rozmarýny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.