Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou
30 min.

Ingredience
- 450gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75mililitrůOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 100gramůBrambory vařené
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžíceKapary
- 4lžíceLimetková šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžícePažitka
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 3lžíceOlivy černé
- 1lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pánev se silným dnem rozpálíme. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, pak maso položíme na rozpálenou pánev a z obou stran opečeme.
- 2Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a řapíkatý celer.
- 3V misce smícháme limetkovou šťávu s prolisovaným česnekem, kapary, balsamikem, zbytkem olivového oleje. Pažitku najemno nasekáme a přimícháme do zálivky. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 4V misce smícháme zakysanou smetanu s nasekanými olivami a kerblíkem.
- 5Maso pokrájíme na menší plátky a rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu promíchanou se zálivkou a zdobíme kopečkem ochucené zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.