Pečené hovězí carpaccio se smetanovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pánev se silným dnem rozpálíme. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem, pak maso položíme na rozpálenou pánev a z obou stran opečeme.
  • 2
    Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do mísy, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a řapíkatý celer.
  • 3
    V misce smícháme limetkovou šťávu s prolisovaným česnekem, kapary, balsamikem, zbytkem olivového oleje. Pažitku najemno nasekáme a přimícháme do zálivky. Zálivkou přelijeme zeleninu v míse, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  • 4
    V misce smícháme zakysanou smetanu s nasekanými olivami a kerblíkem.
  • 5
    Maso pokrájíme na menší plátky a rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu promíchanou se zálivkou a zdobíme kopečkem ochucené zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.