Pečené sýrové kostky s jarním salátem

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme zeleninový vývar se třemi druhy octů, přidáme sherry, olivový olej, ořechový olej a česnek. Osolíme, opepříme, přisypeme cukr a promícháme, aby vznikl dresink.
  • 2
    Salát očistíme, omyjeme a listy natrháme na kousky. Bylinky omyjeme a lístky otrháme. Sýr zbavíme kůrky a nakrájíme ho na kostky.
  • 3
    Mouku smícháme s mletou paprikou, kmínem, koriandrem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Kostky sýra obalíme v moučné směsi, ponoříme do vína a znova obalíme v mouce, poté znovu ponoříme do vína a obalíme v mouce.
  • 4
    Na rozpáleném oleji fritujeme kostky sýra 30 vteřin dokřupava. Po vyjmutí z oleje je necháme okapat na papírové utěrce.
  • 5
    Listy salátu a bylinky promícháme s dresinkem, rozdělíme na talíře, přidáme kostky sýra a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.