Pečené sýrové kostky s jarním salátem
22 min.
Ingredience
- 80mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceOcet Sherry
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOlej z vlašských ořechů
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 50gramůBazalka
- 50gramůŠťovík
- 50gramůŘeřicha
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150mililitrůVíno bílé
- 50gramůPampeliškové listy
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
- 50gramůPažitka
- 250gramůSýr caesar bleu
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme zeleninový vývar se třemi druhy octů, přidáme sherry, olivový olej, ořechový olej a česnek. Osolíme, opepříme, přisypeme cukr a promícháme, aby vznikl dresink.
- 2Salát očistíme, omyjeme a listy natrháme na kousky. Bylinky omyjeme a lístky otrháme. Sýr zbavíme kůrky a nakrájíme ho na kostky.
- 3Mouku smícháme s mletou paprikou, kmínem, koriandrem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Kostky sýra obalíme v moučné směsi, ponoříme do vína a znova obalíme v mouce, poté znovu ponoříme do vína a obalíme v mouce.
- 4Na rozpáleném oleji fritujeme kostky sýra 30 vteřin dokřupava. Po vyjmutí z oleje je necháme okapat na papírové utěrce.
- 5Listy salátu a bylinky promícháme s dresinkem, rozdělíme na talíře, přidáme kostky sýra a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.