Pikantní bramborové placičky
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 80gramůMáslo čerstvé
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMouka polohrubá
- 5gramůŠalvěj sušená
- 3gramyTymián sušený
- 20gramůOregano sušené
- 10gramůPažitka
- 100gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůSlanina vepřová
- 1,2litryVoda pitná
- 2decilitrySmetana sladká 12%
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
9 g
Cukr
318 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo, nastrouhaný sýr ementál, mouku, smetanu, bylinky, osolíme, okořeníme a vypracujeme hladké těsto.
- 2Na pomoučněném vále vytvoříme váleček, který rozkrájíme na kousky. Na plech rozložíme alobal a potřeme olejem. Z kousků těsta v dlani utvoříme kuličky, které klademe na alobal a stlačením vytvoříme placičky. Na placičky položíme 2 plátky sýra přiměřené velikosti a plátek slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Pikantní bramborové placičky
Skvělé placičky 😁