Pivní boršč
140 min.
Ingredience
- Na boršč
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 120gramůCeler bulvový
- 5kusůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceCukr krupice
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 0,5lžičkaSůl
- Na vývar
- 1litrVoda pitná
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3kusyBobkový list
- 5kusůHřebíček
- 6kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 250gramůHovězí maso přední
- 300gramůVepřová plec
- 200gramůDrůbeží maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.