Polévka z bílých fazolí
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVývar slepičí
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 2kusyBrambory
- 0,25lžičkaRozmarýn sušený
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,25lžičkaMajoránka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- 2Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme.
- 3Podáváme horkou posypanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.